Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
16. septembra 2023, 8:02
Čas čítania 0:48

VIDEO: 12-ročný chlapec zachránil život topiacemu sa mužovi. Prvú pomoc sa naučil zo seriálu Stranger Things

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Odvážny chlapec nestratil hlavu a mužovi zachránil život.

Dvanásťročný chlapec zachránil život svojmu terapeutovi tým, že mu poskytol prvú pomoc. Austen MacMillan (12) plával v bazéne s terapeutom Jasonom Piquettom a pretekali sa v tom, kto z nich vydrží pod hladinou dlhšie. Zhruba po piatich alebo šiestich minútach, čo bol Jason ponorený, si malý chlapec uvedomil, že niečo nie je v poriadku. Podľa abcnews hneď vytiahol muža na plytčinu a vybehol z bazéna v snahe nájsť pomoc.

Celú udalosť zachytili bezpečnostné kamery. Na zázname vidieť, ako chlapec trieli z bazéna a kričí o pomoc, neskôr sa k Jasonovi vráti a začne mu poskytovať prvú pomoc – dýchanie z úst do úst a vonkajšiu masáž srdca. „Videl som to v telke, v Stranger Things,“ vysvetlil chlapec pre médiá. „Pár minút po tom, čo som mu dával prvú pomoc, sa prebudil.“

Jason médiám povedal, že stratil vedomie už po 30 sekundách pod hladinou, nevie, prečo sa to stalo. Keď precitol, chlapcov otec sa akurát vrátil domov a privolal záchranku. Rodičia sú na chlapca hrdí a dúfajú, že tento incident poslúži ako pripomienka dôležitosti prvej pomoci. Deti podľa ich slov treba naučiť vytočiť záchranku a poskytnúť pomoc.

Austen po svojom hrdinskom skutku dostal aj certifikát o základoch prvej pomoci od Americkej kardiologickej asociácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia