Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
23. septembra 2023, 19:28
Čas čítania 0:40

ZMENA V DOPRAVE: Tieto vlakové spoje na východe Slovenska od pondelka nahradia autobusy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vďaka plánovanej modernizácii by sa mal po dokončení trate čas cestovania zrýchliť.

Od pondelka čaká mnoho cestujúcich z východného Slovenska zmena, namiesto vlakov budú na frekventovaných trasách nastupovať do autobusov. Železničiari začínajú s prácami na elektrifikácii trate medzi Strážskym a Humenným, čo spôsobí výluky. Upozorňuje na to Denník E

Zmeny však neovplyvnia iba spomínaný úsek, dotknú sa aj ostatných spojení. „Na zabezpečenie dopravnej obslužnosti tu bude zavedená NAD (náhradná autobusová doprava, pozn. red.) do miest a obcí na porovnateľnej úrovni oproti súčasnej dostupnosti železničnej dopravy,“ píše ZSSK na svojej stránke. Dodáva, že náhradná doprava bude zavedená na tratiach Humenné – Stakčín, Humenné – Medzilaborce mesto a Humenné – Strážske, pretože rekonštrukcia sa bude týkať celého železničného uzla vrátane prístupov do celej stanice Humenné a prístupu do depa.

Na stránke ZSSK takisto uvádza, že modernizácia trate prinesie vďaka elektrickým ekologickým vozidlám rozšírenie možností vlakovej dopravy. Spojenia do Humenného sa vraj zrýchlia, keďže súčasťou projektu je okrem elektrifikácie aj rekonštrukcia trate. To umožní zvýšiť traťovú rýchlosť zo 100 na 120 kilometrov za hodinu, čo spolu s väčšou dynamikou elektrických vlakov skráti cestovný čas o niekoľko minút.

Domov
Zdieľať
Diskusia