Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
24. septembra 2023, 10:44
Čas čítania 0:35

V Košiciach v auguste za omše údajne pýtali od veriacich 7 až 10 €. Cirkev až dnes vysvetlila svoj kontroverzný oznam

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Oznam s presnou sumou už radšej zrušili.

V priebehu augusta Farnosť sv. Alžbety v Košiciach na dvere svojej kancelárie prilepila oznam s odporúčanou sumou na milodary. V ozname uvádzali, že za omšu by mali ľudia prispieť ako milodar 7 až 10 €.

Ľudia na sociálnej sieti Facebook nešetrili voči tomuto kroku kritikou. „To je teda arogancia a drzosť,“ napísala pani Anika. „Najvyšší čas, aby začali platiť dane,“ myslí si Laco z Košíc.

Ako informuje portál kosice.zoznam.sk, Košická arcidiecéza sa ku kontroverznému rozhodnutiu vyjadrila až po viac ako mesiaci. Oznam s presnou sumou medzičasom radšej z dverí kancelárie zvesili.

„Dobrovoľný milodar je len dobrovoľný a nie je predpísaný, a vždy sa dbá na to, aby núdzni neboli zbavení sviatostnej pomoci, ak nedajú alebo nemôžu dať milodar. Odporúčaný milodar zverejnený na dverách mal iba informatívny charakter, a aby nedochádzalo k nepochopeniu zo strany veriacich, bol oznam zrušený,“ objasnil pre web hovorca Arcibiskupského úradu Košickej arcidiecézy Jaroslav Fabian.

Domov
Zdieľať
Diskusia