Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. septembra 2023, 19:55
Čas čítania 0:49

Otec a syn pri Trnave spoločne vybudovali drogový biznis. Díleri sa ostatným ľuďom vyhrážali, že im odrežú hlavy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za obchodovanie s drogami dvojici hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Polícia v rámci akcie Bulbi obvinila dvoch mužov, 48-ročného otca s 23-ročným synom z Trnavy, zo závažnej drogovej trestnej činnosti, z dílerstva a zo zločinu vydierania. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.


Ako priblížila, pri domovej prehliadke v jednom z trnavských bytov a tiež v obci Jaslovské Bohunice zaistila polícia podozrivé látky. Neskôr so súhlasom prokurátora prehľadali policajti aj ďalšie dve vozidlá, ktoré boli údajne používané pri páchaní trestnej činnosti, a vykonali ďalšie prehliadky bytových a nebytových priestorov.


„Zaistené látky pri zákrokoch vyhodnotili experti, ktorí potvrdili, že išlo o niekoľko desiatok dávok mefedronu,“ uviedla Antalová. Muži sa drogovej trestnej činnosti podľa polície dopúšťali minimálne od januára 2022 a mefedron predávali najmenej piatim konzumentom a ďalšiemu dílerovi.

Ľuďom sa vyhrážali odrezaním hlavy

Za obchodovanie s drogami v rámci okresu Trnava im v zmysle zákona môže hroziť trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Do rozhodnutia o väzbe zostávajú obaja v cele policajného zaistenia.


Antalová doplnila, že muži sa zároveň vyhrážali viacerým osobám, ktoré svedčili v iných drogových trestných konaniach. „Pod hrozbou, že im dorežú tváre a odrežú hlavy, ich nútili, aby vypovedali podľa ich inštrukcií a požiadaviek. Za takýto trestný čin zákon stanovuje trest odňatia slobody na štyri až desať rokov,“ doplnila hovorkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia