Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
28. septembra 2023, 13:19
Čas čítania 0:41

VIDEO: Obrovský zmätený los spôsobil chaos v metre. Zablokoval dopravu v Štokholme na dlhé hodiny, čakal ho smutný osud

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pokusy o vylákanie zvieraťa mimo trate sa skončili neúspechom.

Poľovníci zastrelili losa, ktorý v stredu zablúdil do tunela podzemnej dráhy metra a na niekoľko hodín zastavil jeho premávku v Štokholme. Informoval o tom dopravný podnik. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

„Približne o 8.00 h stredoeurópskeho letného času nám telefonovala polícia a povedala, že neďaleko siete metra sa potuluje los,“ uviedol hovorca štokholmského dopravného podniku SL Claes Keisu.

Dodal, že tento bylinožravec vošiel asi o 11.00 h do tunelového systému a niekoľko hodín sa potuloval medzi štyrmi stanicami metra. To donútilo dopravný podnik zatvoriť linku a poskytnúť cestujúcim náhradnú dopravu autobusmi.

Na miesto boli vyslaní policajti, poľovníci a pracovníci metra a pokúsili sa zviera vylákať von.

„Urobili sme diery v oplotení, aby sme mu ukázali, kde je východ, ale los si to nevšimol,“ vysvetlil Keisu. „Bolo to náročné, veľmi rýchlo tam pobehoval – mal veľké nohy,“ opísal situáciu.

Pokusy upokojiť losa a dostať ho von boli neúspešné, a tak krátko pred 15.00 h padlo rozhodnutie zastreliť ho. Poľovníci „naňho zacielili a vystrelili“, povedal hovorca. Mŕtveho losa potom odniesli a premávka metra sa obnovila.

Späť
Zdieľať
Diskusia