Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. októbra 2023, 7:30
Čas čítania 0:24

Slovensko od dnešného dňa zavádza prísne kontroly na hraniciach. Koho budú kontrolovať?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kontroly budú platiť od štvrtka 5. októbra do 14. októbra.

Vo štvrtok ráno sa na slovensko-maďarských hraniciach začínajú náhodné kontroly. Potrvajú do 14. októbra. Zamerajú sa najmä na podozrivé vozidlá, snahou bude čo najmenej obmedziť plynulosť premávky. Opatrenie má napomôcť zníženiu počtu nelegálnych migrantov, ktorí cez Slovensko tranzitujú do iných štátov Európskej únie.

„Obnova kontroly na vnútornej hranici SR s Maďarskom predstavuje jedno z kľúčových opatrení v prípade závažného ohrozenia verejného poriadku a vnútornej bezpečnosti z dôvodu zvyšujúcej sa nelegálnej migrácie,“ uviedlo ministerstvo vnútra.

4. októbra 2023, 14:49 Čas čítania 0:52 ZOZNAM: Toto sú jediné otvorené hraničné priechody s Poľskom ZOZNAM: Toto sú jediné otvorené hraničné priechody s Poľskom

O kontrolách na hranici s Maďarskom rozhodla v stredu 4. októbra vláda. Náhodné dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom zaviedli Poľsko, Rakúsko a Česko. Majú trvať desať dní.

hranica
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia