Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
12. októbra 2023, 6:45
Čas čítania 0:29

Súd opäť potrestal klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú. Takúto pokutu musí zaplatiť, lebo ignorovala policajný príkaz

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Greta Thunbergová dostala za neuposlúchnutie polície ďalšiu pokutu.

Švédsky súd v stredu odsúdil klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú za neuposlúchnutie policajného príkazu na júlovom klimatickom proteste v prístavnom meste Malmö a uložil jej pokutu. Novinári prítomní v súdnej sieni informovali, že aktivistka dostala pokutu 5 500 švédskych korún, čo je 475 eur.

Dvadsaťročná Thunbergová neuposlúchla príkaz polície 24. júla iba niekoľko hodín po tom, ako jej švédsky súd uložil pokutu vo výške 1 500 švédskych korún (130 eur) za to, že na obdobnom júnovom proteste taktiež nerešpektovala pokyny polície.

„Toto presne ukazuje chyby v našom systéme,“ skonštatovala Thunbergová po vynesení rozsudku.

„Tí, ktorí sa snažia brániť ľudí, planétu a život, sú tí, ktorí čelia týmto druhom právnych následkov. Tí, ktorí sú zodpovední za zmenu klímy, na druhej strane beztrestne ničia planétu,“ dodala.

Greta Thunbergová
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia