Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
12. októbra 2023, 19:44
Čas čítania 0:47

Pellegriniho Hlas reaguje na dočasné vylúčenie zo Strany európskych socialistov. Vraj sú prekvapení

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlas-SD verí, že európski socialisti prehodnotia svoje rozhodnutie a rokovania o ich vstupe do politickej skupiny budú ďalej pokračovať.

Strana Hlas-SD si nie je vedomá akéhokoľvek odklonenia sa od sociálnodemokratických hodnôt, uviedla to v reakcii na pozastavenie členstva v Strane európskych socialistov (PES). Verí, že európski socialisti prehodnotia svoje rozhodnutie a rokovania o vstupe Hlasu do tejto politickej skupiny budú ďalej pokračovať.


„Strana vyjadruje prekvapenie nad rozhodnutím Strany európskych socialistov o pozastavení prístupového procesu Hlasu za jej plnohodnotného člena. Hlas získal štatút asociovaného člena PES pri plnom rešpektovaní všetkých princípov zo strany PES,“ uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Hlas-SD deklaruje, že bude naďalej svojou politikou napĺňať základné hodnotové piliere strany.


Sociálnodemokratická politika, ktorej základom je presadzovanie kvality života ľudí a členstvo v EÚ a v NATO, bude podľa Hlasu tvoriť základné podmienky na vstup do povolebnej koalície.

PES má obavy zo slovenskej vládnej koalície

Predsedníctvo európskych socialistov vo štvrtok rozhodlo o pozastavení členstva slovenských politických strán Smer-SD a Hlas-SD. K tomuto kroku pristúpilo v nadväznosti na jasný odklon od ich hodnôt, ktorý predviedol predseda strany Smer Robert Fico. PES má obavy z ohlásenia vytvorenia vládnej koalície medzi Smerom-SD, Hlasom-SD a radikálne pravicovou stranou.


Strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v stredu 11. októbra memorandum o porozumení, dohodli sa na podpise koaličnej zmluvy a prerozdelení vládnych pozícií.

Peter Pellegrini.
Peter Pellegrini. Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia