Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. októbra 2023, 20:31
Čas čítania 0:25

NATO plánuje rozsiahle cvičenia zamerané na jadrové odstrašovanie. Toto je ich cieľom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Cvičenie má pomôcť zabezpečiť dôveryhodnosť, účinnosť a bezpečnosť jadrového odstrašenia NATO.

Severoatlantická aliancia (NATO) na budúci týždeň spustí každoročné vojenské cvičenie zamerané na jadrové odstrašovanie známe ako Steadfast Noon, oznámil generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg. Manévre sa budú konať v Taliansku, Chorvátsku aj v Stredozemnom mori.


„Ruská vojna na Ukrajine je pripomienkou dôležitej úlohy, ktorú jadrové zbrane NATO zohrávajú pri odradzovaní agresie,“ vyhlásil Stoltenberg vo štvrtok po dvojdňovom zasadnutí ministrov obrany NATO v Bruseli.


Dodal, že cvičenie pomôže zabezpečiť dôveryhodnosť, účinnosť a bezpečnosť jadrového odstrašenia NATO. Podľa DPA sa počas manévrov nepoužíva ostrá munícia.
Do vlaňajších cvičných letov Steadfast Noon nad Belgickom, Britániou a Severným morom sa zapojilo 14 krajín a asi 60 lietadiel vrátane amerických bombardérov B-52.

cienie, nato
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia