Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
13. októbra 2023 o 19:20
Čas čítania 0:44

Dátový analytik odhaduje výrazný prepad ceny benzínu. Slováci by podľa neho mohli tankovať za približne 1,5 €

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Cena by sa postupne mohla znížiť až na sumu 1,52 € za liter benzínu, odhaduje analytik.

Vodiči na Slovensku môžu v posledných dňoch pozorovať mierny pokles cien pohonných hmôt na čerpacích staniciach. Ako informuje platforma Dáta bez pátosu, ceny benzínu a nafty by mali na základe vývoja na trhoch postupne klesať. Očakávajú, že cena benzínu by mohla padnúť až na sumu 1,52 eura za liter.

Vývoj na svetových burzách naznačuje, že ceny postupne klesajú, čo sa už začalo prejavovať v posledných dňoch a týždňoch. Slováci zlacňovanie na burzách pociťujú až s dvojtýždňovým oneskorením.

„Po víkende by sme mali byť s cenami Benzínu 95-ky pod 1,60 a to nesmie byť koniec a túto prosbu adresujeme našej rafinérii, odtiaľ je väčšina benzínu predávaného na Slovensku,“ píšu analytici z portálu Dáta bez pátosu. 

Zlacňovať začínajú všetky pohonné hmoty

Ako sme už informovali v predošlom článku, začiatkom októbra začali ceny všetkých pohonných hmôt postupne klesať. Cena nafty sa pohybuje okolo 1,68 eura za liter nafty a 1,65 eura za liter benzínu.

Za ceny za tankovanie na čerpacích staniciach môže z veľkej časti cena ropy, ktorá smeruje k najvýraznejšiemu poklesu od marca tohto roka. Podľa analytikov by ju nemal ovplyvniť ani konflikt na Blízkom východe, informuje hnonline.sk.

tankovanie
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia