Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
26. októbra 2023, 18:58
Čas čítania 0:32

Slovensko vraj bude mať vlastný názor. Fico cez Facebook prezradil, čo povedal za zatvorenými dverami Ursule von der Leyenovej

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Lídri EÚ na samite preberali okrem aktuálnej situácie na Ukrajine a Blízkom východe aj migráciu, hospodárstvo a vonkajšie vzťahy.

Robert Fico dnes navštívil samit Európskej únie v Bruseli, kde sa stretol s viacerými predstaviteľmi členských krajín, ale aj s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou

„Veľmi jasne som na začiatku môjho štvrtého mandátu predsedu vlády SR vyslovil kritiku na adresu EK za to, ako odignorovala hrubé porušovanie ľudských práv a zneužívanie trestného práva proti opozícii na Slovensku,“ uvádza v statuse. Fico na sociálnej sieti tvrdí, že ju informoval o jeho jasnom postoji voči vojne na Ukrajine. 

„Rovnako som informoval predsedníčku EK, že nová slovenská vláda nebude vojensky podporovať Ukrajinu a že sa sústredíme len na humanitárnu pomoc. Predsedníčka EK rešpektuje suverénne právo členských krajín vojensky podporovať alebo nepodporovať Ukrajinu a ocenila náš postoj k humanitárnej pomoci,“ informuje. Fico uvádza, že sa okrem humanitárnej pomoci Ukrajine venovali aj migračnej kríze a revízii čerpania európskych fondov.

Domov
Zdieľať
Diskusia