Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. októbra 2023, 6:44
Čas čítania 0:34

Izrael údajne zlikvidoval ďalších vysokopostavených členov Hamasu. Viedli najvýznamnejšie jednotky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa agentúry DPA odvolávajúcej sa na izraelskú armádu o život prišli veliteľ práporu Rifat Abbás, zástupca veliteľa Ibrahím Džadba a veliteľ podporných jednotiek Tárik Maaruf.

Izraelská armáda oznámila, že vo štvrtok pri nálete v palestínskom Pásme Gazy zabila troch veliteľov z práporu Darádž-Tuffá pôsobiaceho v rámci ozbrojenej zložky palestínskeho hnutia Hamas.


Podľa agentúry DPA odvolávajúcej sa na izraelskú armádu o život prišli veliteľ práporu Rifat Abbás, zástupca veliteľa Ibrahím Džadba a veliteľ podporných jednotiek Tárik Maaruf.
Izraelská armáda vo svojom vyhlásení objasnila, že prápor Darádž-Tuffá je súčasťou brigády Hamasu v meste Gaza, ktorá je „považovaná za najvýznamnejšiu brigádu teroristickej organizácie Hamas“.


Agenti tohto elitného práporu sa podieľali na príprave útoku zo 7. októbra na juh Izraela, pri ktorom podľa izraelských zdrojov prišlo o život najmenej 1 400 Izraelčanov, doplnila DPA.
Izraelská armáda tiež deklarovala, že vo štvrtok počas vojenskej operácie v Pásme Gazy zabila aj zástupcu veliteľa tajnej služby Hamasu Šadiho Baruda, ktorý sa tiež podieľal na plánovaní masakra zo 7. októbra a údajne i na „ďalších nespočetných útokoch“ proti Izraelčanom.

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia