Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
31. októbra 2023, 9:41
Čas čítania 0:33

Počas zastrašujúcej nočnej akcie chytili 0 migrantov, pochválil sa Šutaj Eštok. Vraj všetkých odstrašili baterkami a dronmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na akciu boli povolané stovky policajtov a vojakov, boli zapojené psy, kone, drony a špeciálne vozidlá.

Počas nočnej preventívne zastrašujúcej akcie proti nelegálnej migrácii nechytili ani jedného migranta, vyhlásil na rannom brífingu minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Ten tvrdí, že migrantov síce v noci na hranici videli, ale keď zbadali svietiace baterky, utiekli. Riaditeľ hraničnej a cudzineckej polície Jozef Masnica povedal, že nestrážili celú južnú hranicu, ale len vytypované miesta, kde opakovane zaznamenávajú najvyšší prechod migrantov. 

Podľa slov ministra vnútra boli kvôli akcii povolané stovky policajtov a vojakov, boli zapojené psy, kone, drony a špeciálne vozidlá. Šutaj Eštok na brífingu povedal, že jednorazová akcia mala ukázať migrantom a nelegálnym prevádzačom, ako vláda chráni hranice Slovenska.

Minister vnútra tvrdí, že hrozí stále vyšší počet migrantov v dôsledku situácie v Pásme Gazy. Podľa včerajších vyjadrení opozičnej strany Progresívne Slovensko tranzitná migrácia prudko klesá. 

Šutaj Eštok v závere ranného brífingu vyhlásil, že takto si predstavuje silný štát, ktorý chráni svoje hranice. 

Domov
Zdieľať
Diskusia