Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
2. novembra 2023, 15:30
Čas čítania 1:15

VIDEO: Bratislava sa už pripravuje na Vianoce. Čakajú ťa veľké novinky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vianočné trhy predĺžia do Silvestra, na námestí už stojí stromček.

Vianočné trhy v centre Bratislavy sa tento rok predĺžia. Otvorené budú od 23. novembra do 31. decembra. Mesto pri ich organizácii tento rok spolupracuje s mestskou časťou Staré Mesto. Novinkou budú aj zóny na oddych od ruchu trhov. Na Hlavnom námestí už vo štvrtok 2. novembra nainštalovali 12-metrový vianočný stromček.

„Boli sme podporení zo strany najmä nájomcov stánkov, aby sme vianočné trhy predĺžili. Trh na Hlavnom námestí sa bude konať od 23. novembra v rámci skúšobnej prevádzky a následne 24. novembra bude oficiálne otvorenie a rozsvecovanie stromčeka,“ priblížila riaditeľka Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) Katarína Hulíková.

Trhy na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí okrem iného spojí novinka, a to „prívetivé zóny“. Slúžiť budú najmä na oddych od ruchu trhov. Budú bezbariérové a bude možné si v nich posedieť. „Vytvorili sme priestor, ktorý bude slúžiť najmä na to, aby si mohli oddýchnuť rodiny s deťmi, seniori, zraniteľné skupiny a všetci, ktorí pretlak na námestí môžu po chvíli nie veľmi dobre zvládať,“ povedala riaditeľka.

24. apríla 2024, 15:00 Čas čítania 3:05 Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy

Vratné poháre a kompostovateľný riad budú aj tento rok. „Tento štandard sa podarí dostať aj na trhy na Hviezdoslavovo námestie, ktoré bude organizovať mestská časť Staré Mesto,“ spresnila Hulíková. Na riad budú dve triediace stanice. Jedna na Hlavnom námestí a druhá na Primaciálnom námestí. Organizátor prichystá tiež popolníky na cigarety, ktoré sa neskôr budú recyklovať.

Program si môžu návštevníci trhov užiť v piatky a soboty

Kultúrny program bude v piatky, soboty a nedele. „Piatky patria čítaniu pre dospelých, potom budú nasledovať koncerty mladých kapiel. V sobotu sme zase vytvorili čítania pre deti a vystúpenia ženských umelkýň so skupinami. Nedele sú plné hudby, vystúpia najmä základné umelecké školy a neskôr sú to aj známe slovenské hudobné mená,“ priblížila šéfka BKIS.

Na Hlavnom námestí vo štvrtok už nainštalovali vianočný stromček. Je ním 34-ročný smrek s výškou 12 metrov. Darovali ho z bratislavskej Karlovej Vsi. Konáre stromu po Vianociach poslúžia ako potrava pre zvieratá v bratislavskej zoo.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Matúš Vallo (@matus.vallo)

Domov
Zdieľať
Diskusia