Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
4. novembra 2023 o 11:35
Čas čítania 0:36

Sobota bude na Slovensku slnečná. V nedeľu to však znova príde

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nepriaznivé počasie na konci týždňa spôsobil orkán Ciarán. V sobotu sa však môžeš vydať na prechádzku.

Od daždivého a pochmúrneho počasia si v sobotu oddýchneme, ale len na chvíľku. Ďalšia vlna zrážok pravdepodobne dorazí už v nedeľu, informuje portál iMeteo.  

Nepriaznivé daždivé počasie sprevádzané silným vetrom koncom týždňa spôsoboval orkán Ciarán, ktorý zasiahol viaceré európske krajiny. Veterná smršť, ktorú spôsobil, si vyžiadala mnoho zranení a najmenej 12 obetí. Orkán vo štvrtok večer zasiahol aj naše územie a spôsobil problémy najmä na severnom Slovensku. 

Počasie sobota.
Počasie sobota. Zdroj: SHMÚ


V sobotu sa však nepriaznivého počasia nemusíme báť. Hoci bude oblačno až zamračené, v priebehu dňa sa bude oblačnosť zmenšovať a prehánky budú len ojedinele. Maximálna denná teplota vystúpi v rozmedzí od +8 °C do +13 °C a na Zemplíne bude miestami do +15 °C. Fúkať bude prevažne slabý vietor.

Bohužiaľ, pokojné počasie na Slovensku nevydrží dlho. Už v nedeľu sa obloha opäť zatiahne a na viacerých územiach bude treba rátať s prehánkami a dažďom. Na horách bude ojedinele aj snežiť a môže sa strhnúť „búrlivák“ až víchrica. 

Domov
Zdieľať
Diskusia