Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
6. novembra 2023, 11:25
Čas čítania 0:32

Tesla začne v Európe predávať superlacný model. Predajná cena poteší všetkých fanúšikov elektromobilov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Už v septembri informovala agentúra Reuters, že Tesla sa blíži k inovatívnemu riešeniu, ktoré by pri výrobe áut mohlo výrazne urýchliť výrobný proces a znížiť náklady.

Spoločnosť Tesla plánuje vo svojej nemeckej továrni vyrábať elektrické auto s predajnou cenou 25 000 eur. Šéf spoločnosti Tesla Elon Musk navštívil v piatok 3 . novembra závod v Grünheide pri Berlíne. Na stretnutí so zamestnancami informoval aj o plánoch na výrobu vozidla za 25 000 eur. Konkrétny časový plán nespomenul a Tesla odmietla informáciu komentovať.


Musk sa usiluje o masové rozšírenie svojich vozidiel, čo je kľúčové pre cieľ Tesly zvýšiť počet predaných áut na 20 miliónov do roku 2030. Minulý rok Musk oznámil, že plán uvedenia cenovo dostupnejšieho elektromobilu odkladá vzhľadom na technologické prekážky.

Agentúra Reuters však v septembri informovala, že Tesla sa blíži k inovatívnemu riešeniu, ktoré by jej umožnilo odlievať takmer celú spodnú časť elektromobilu v jednom kuse. Zdroje agentúry to označili za prelomovú inováciu, ktorá by pomohla výrazne urýchliť výrobný proces a znížiť náklady.

Domov
Zdieľať
Diskusia