Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. novembra 2023 o 17:05
Čas čítania 0:36

Obrovský proces so Slovákom Jozefom v Írsku je na konci. Súd rozhodol v prípade brutálnej vraždy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Súdna porota uznala Slováka Jozefa Pušku za vinného z vraždy mladej učiteľky.

Írsky súd uznal Slováka Jozefa Pušku za vinného z vlaňajšej vraždy mladej učiteľky základnej školy. Hrozí mu doživotné väzenie, sudca rozsudok vynesie až po vypočutí vyjadrení rodiny obete 17. novembra.

Učiteľka základnej školy a hudobníčka Ashling Murphyová bola zavraždená vlani v januári, keď si bola zabehať pozdĺž kanála neďaleko mesta Tullamore v strednom Írsku. Z vraždy obvinili v súčasnosti 33-ročného slovenského občana Jozefa Pušku, ktorý žije v Tullamore.

27. októbra 2023 o 15:30 Čas čítania 2:02 Slovák vyšetrovateľom detailne opísal, čo spravil 23-ročnej írskej učiteľke. Bol špinavý od krvi a v očiach mal strach Slovák vyšetrovateľom detailne opísal, čo spravil 23-ročnej írskej učiteľke. Bol špinavý od krvi a v očiach mal strach

Puška na začiatku procesu vraždu poprel a vyhlásil sa za nevinného. O jeho vine však vo štvrtok jednohlasne rozhodla 12-členná porota zložená z deviatich mužov a troch žien.

Súdny proces sa začal pred troma týždňami. Prítomní si vypočuli, že vrah Murphyovej uštedril 11 bodných rán do oblasti krku, ktoré spôsobili akútnu stratu krvi a zástavu srdca. Šokujúca vražda sa odohrala za bieleho dňa.

Prípad rezonoval aj v susednej Británii, kde v rovnakom čase došlo k sérii vrážd, ktoré upriamili pozornosť na násilie páchané na ženách.

jozef puška
Zdroj: Facebook, Twitter/RM.tv
Domov
Zdieľať
Diskusia