Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
12. novembra 2023 o 12:02
Čas čítania 0:44

Pozor, tieto cesty na Slovensku v noci pokryla vrstva snehu. Snežilo aj v nižších oblastiach od 600 metrov nad morom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sneženie nebolo výrazné a od budúceho týždňa by sa malo opäť otepliť.

Slovenský hydrometeorologický ústav avizoval, že v noci zo soboty na nedeľu sa môžu objaviť snehové zrážky aj v nižších polohách, a to už od polôh 600 metrov nad morom. V niektorých lokalitách sa predpoveď naplnila, bohatá snehová nádielka sa však nekonala.

Krátko po polnoci začala horské priechody na našom území pokrývať vrstva snehu. „Miestami čerstvý sneh do 1 až 2 cm sa nachádzal na ceste II/578 v úseku Skalka – Kremnica, na ceste I/66 od horského priechodu Podspády po štátnu hranicu a na ceste III/3078 v lokalite Tatranská Javorina. Zasnežená bola aj Čertovica a prvý sneh padal aj na Donovaloch,“ informuje portál iMeteo.

cesta, sneh
Zdroj: zjazdnostbbrsc.sk/kamery

Za sneženie môže studený front zo severozápadu, za ktorým sa aj na Slovensko začal dostávať chladný vzduch. V nedeľu doobeda sa však zrážky vyskytovali len ojedinele. „Slabo mrholí napríklad na východe krajiny či v Banskobystrickom kraji. Snehové vločky poletujú najmä v oblasti Vysokých Tatier, ale sneženie nie je výrazné,“ približuje portál.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa iMeteo.sk (@imeteo.sk)

Vodiči by si však mali dať pozor najmä na horských priechodoch, kde sa stále drží pár centimetrov kašovitého snehu. Výraznejšie problémy z ciest aktuálne vodiči nehlásia. Začiatkom budúceho týždňa by sa malo opäť otepliť.

Domov
Zdieľať
Diskusia