Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
14. novembra 2023, 16:54
Čas čítania 0:44

Čakacie lehoty na vybavenie žiadostí o doklady sa výrazne predĺžia. Zmeny sa dotknú mnohých Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Lehoty na vybavenie žiadostí o nové doklady sa pre zvýšený dopyt stále predĺžujú. Rezort vnútra navyše stále nemá dodávateľa.

Štát má problém s vydávaním nových dokladov. Koncom roka vyprší zmluva s dočasným dodávateľom podkladov na doklady. Rezort vnútra však zatiaľ nepodpísal zmluvu s ďalšou firmou aj napriek tomu, že sa problémy s oneskoreným vydávaním dokladov kopia už teraz, píše denník Pravda.

Ľudia by sa mali pri vybavovaní nových dokladov obrniť nervami zo železa. V uplynulých mesiacoch ministerstvo riešilo problém s nedostatkom čistopisov, presnejšie prázdnych formulárov na tlač rôznych druhov dokladov, ako sú napríklad plastové karty s čipom na občianske a vodičské preukazy či podklady na cestovné pasy. Dnes je situácia rovnaká. 

Problémy sa kopia

Oddelenia dokladov zaznamenali trhliny vo vydávaní preukazov bez tváre pre deti a seniorov, ktoré slúžia na identifikáciu pri elektronických službách verejnej správy. Zároveň musia rátať s náporom desaťtisícov vodičov, ktorí disponujú staršími ružovými vodičskými preukazmi s platnosťou do koncom roka.

Lehoty na vybavenie žiadostí o nové doklady sa pre zvýšený dopyt predlžujú už teraz. Rezort vnútra navyše stále nemá dodávateľa. A to ani napriek tomu, že verejné obstarávanie na nové obdobie vyhlásil už v roku 2020. Napriek záujmu viacerých firiem k podpisu zmluvy na zákazku stále neprišlo a nový dodávateľ je v nedohľadne. 

ilustračný záber
ilustračný záber Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia