Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
20. decembra 2023, 15:12
Čas čítania 0:35

Toto sú najdrahšie miesta na život: najviac sa prepadli ruské metropoly, Praha nepríjemne prekvapila

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na rebríčku sa podpísala inflácia a celkové zvyšovanie životných nákladov, ktoré v tomto roku dosiahlo nárast o 7,4 %. Zo všetkého najviac zdraželi potraviny.

Economist Intelligence Unit (EIU) aj tento rok zostavil rebríček najdrahších miest na život. Index životných nákladov na prvé miesto dosadil Singapur a švajčiarsky Zürich, informuje CNN. 

Na rebríčku sa podpísala inflácia a celkové zvyšovanie životných nákladov, ktoré v tomto roku dosiahlo nárast o 7,4 percenta. Zo všetkého najviac zdraželi potraviny. 

O tretiu priečku rebríčka sa v tomto roku delia Ženeva (Švajčiarsko) a New York. Výrazný skok v rebríčku zaznamenalo hlavné mesto Českej republiky Praha. Zo 113. miesta sa posunula až na 82. priečku.

Najvýraznejšie v poradí klesli ruské metropoly Moskva (z 37. na 142. miesto) a Petrohrad (zo 73. na 147. miesto. Na chvoste rebríčka sa umiestnil Damask, Teherán a Tripolis.

TOP 10 najdrahších miest

1. Zürich (Švajčiarsko) a Singapur (Singapur) 

3. New York (USA) a Ženeva (Švajčiarsko)

5. Hongkong (Hongkong)

6. Los Angeles (USA)

7. Paríž (Francúzsko)

8. Tel Aviv (Izrael) a Kodaň (Dánsko)

10. San Francisco (USA)
 

Praha sa chce zbaviť nálepky lacnej destinácie. V zdražovaní preto nehodlajú poľaviť.
Praha sa chce zbaviť nálepky lacnej destinácie. V zdražovaní preto nehodlajú poľaviť. Zdroj: Unsplash/Azamat Esmurziyev/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia