Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
27. decembra 2023, 16:21
Čas čítania 0:43

Polícia našla list, v ktorom sa strelec z pražskej univerzity priznal k predošlým vraždám

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Útočník má na svedomí celkovo 17 životov.

V dome strelca, ktorý na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe zabil 14 ľudí, našli policajti list. V ňom sa útočník priznal k vražde 32-ročného muža a jeho dvojmesačnej dcéry, ku ktorej došlo ešte 15. decembra v Klánovickom lese. Informuje český Deník N.

Česká polícia už 22. decembra na sociálnej sieti uviedla, že strelec z Prahy má na svedomí aj túto dvojnásobnú vraždu. „Balistická expertíza preukázala zhodu zbrane, ktorá bola použitá pri vražde muža a jeho dieťaťa v Klánovickom lese minulý týždeň, so zbraňou, ktorú polícia našla v dome, kde býval strelec z univerzity,“ uviedli na sociálnej sieti X.  

V dome strelca z Prahy našla polícia pred pár dňami výbušný systém„V dome, v ktorom bolo cítiť plyn, boli umiestnené plynové bomby a nachádzal sa tam nástražný výbušný systém,“ potvrdil Novinkám hovorca polície Jan Daněk. Muž chcel zrejme svoj dom v obci Hostouň vyhodiť do vzduchu.

K tragédii v Prahe došlo vo štvrtok 21. decembra. 24-ročný študent filozofickej fakulty v obci Hostouň zabil svojho otca. Následne sa vydal na filozofickú fakultu v Prahe, kde zavraždil 14 ľudí a potom spáchal samovraždu.

streľba
Zdroj: TASR/AP




Domov
Zdieľať
Diskusia