Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
5. januára 2024, 17:32
Čas čítania 0:47

Rusko útočilo na Ukrajinu raketami zo Severnej Kórey, tvrdí Kyjev a Biely dom

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tvrdenia USA potvrdil poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v príspevku na sociálnej sieti X.

Kyjev v piatok potvrdil predchádzajúce vyhlásenie Spojených štátov, podľa ktorého Rusko útočilo na Ukrajinu raketami dodanými zo Severnej Kórey. Informovalo o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

„Už neexistuje maskovanie... v rámci svojej priamej genocídnej vojny Ruská federácia prvýkrát zaútočila na územie Ukrajiny raketami prijatými zo... Severnej Kórey,“ napísal poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v príspevku na sociálnej sieti X.

Gubernátor východoukrajinskej Charkovskej oblasti Oleh Synjehubov v piatok podľa ukrajinských štátnych médií povedal, že rakety vyrobené mimo Ruska vypálili na Charkovskú oblasť na konci decembra a na začiatku januára.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Rusko útočí na Ukrajincov raketami od štátu, kde sú občania mučení v koncentračných táboroch za to, že majú neregistrované rádio, rozprávajú sa s turistami, pozerajú televízne relácie,“ dodal Podoľak.

Poradca ukrajinského prezidenta neposkytol dôkazy o tom, že rakety, ktorými útočila ruská armáda na Ukrajinu, sú severokórejské. Biely dom sa vo štvrtok odvolával na odtajnené spravodajské informácie, pripomína Reuters.

Domov
Zdieľať
Diskusia