Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent
17. januára 2024, 18:24
Čas čítania 0:59

Romana Tabák sa vracia na scénu. Bude pôsobiť na Dankovom ministerstve

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vraj dostane riadiacu funkciu.

Bývalá poslankyňa Romana Tabák sa vracia do politickej hry. Pôsobiť bude na novom ministerstve športu a cestovného ruchu, ktoré bude viesť SNS na čele s Andrejom Dankom, informuje Startitup, ktorý zverejnil bližšie detaily.

„Tešíme sa, je to historická správa pre Slovensko a slovenský šport. Ten bol dlhodobo zanedbávaný, takto to bude pod jednou strechou. Je to veľká zodpovednosť a budem musieť ukázať ľuďom, že prečo sme tam a čo tam robíme,“ povedala pre Startitup Romana Tabák o novom rezorte. Potvrdila, že na ministerstve bude zastávať „riadiacu funkciu“.

Bližšie informácie však zverejní, až keď to bude úplne isté. „Musela som si dať overiť všetky diplomy zo zahraničia a musela som prejsť normálnym procesom, ako keď idete pracovať na ministerstvo. Tým, že mám diplomy zo zahraničia, tak to dlhšie trvalo,“ ozrejmila.

Romana Tabák sa do parlamentu dostala v roku 2020 na kandidátke hnutia Igora Matoviča OĽaNO (dnešné Slovensko). V roku 2022 vstúpila do poslaneckého klubu Sme rodina. Neskôr bola aj súčasťou SNS. 

Prezidentka sa snažila zákon vetovať

Poslanci Národnej rady neakceptovali pripomienky prezidentky Zuzany Čaputovej a opätovne schválili novelu takzvaného kompetenčného zákona. Táto novela umožňuje zriadiť nové ministerstvo cestovného ruchu a športu. Prezidentka sa ho začiatkom roka snažila vetovať. Nové ministerstvo oficiálne vznikne 1. februára. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ministerstvo športu a cestovného ruchu bude ako minister viesť Dušan Keketi, ktorý je bývalým generálnym riaditeľom Letiska M. R. Štefánika v Bratislave. Líder SNS Andrej Danko sa na Facebooku vyjadril, že sa mu splnil sen. Nové ministerstvo podľa neho dokáže Slovensku zarobiť obrovské peniaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia