Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. januára 2024, 17:06
Čas čítania 0:28

Facebookový profil ministerstva kultúry je pod kybernetickým útokom, tvrdí Šimkovičová. Stránku nebudú používať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Profil na sociálnej sieti je podľa šéfky rezortu pod útokom kybernetického ohrozenia od novembra minulého roka.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová informovala prostredníctvom Telegramu, že facebooková stránka jej rezortu je od novembra minulého roka pod útokom kybernetického ohrozenia. 

„Ministerstvo nemá záruku, že sa do obsahu FB stránky Ministerstva kultúry SR nezasahuje zvonka,“ uviedla Šimkovičová. Z profilu dnes niekto odstránil všetky príspevky, ktoré ministerstvo uverejnilo od momentu, keď sa inštitúcie ujala Martina Šimkovičová.

Neodovzdali heslá

Šéfka rezortu uviedla, že bývalé vedenie korektne neodovzdalo heslá od facebookovej stránky. Súčasné vedenie podľa slov Šimkovičovej nebude pokračovať v používaní stránky ministerstva.

„Disponujeme preukázateľnými informáciami, že na facebookovú a instagramovú stránku Ministerstva kultúry SR boli vykonané vstupy tretích subjektov. Z dôvodu kybernetickej bezpečnosti rezortu a jeho informácií nebudeme do prešetrenia používať tieto stránky na kontakt s verejnosťou,“ informuje Šimkovičová na Telegrame.

Martina Šimkovičová
Zdroj: Telegram/Martina Šimkovičová – ministerka kultúry SR
Domov
Zdieľať
Diskusia