Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
22. januára 2024 o 9:34
Čas čítania 0:31

Po slovenských prevádzkach chodí podvodníčka. Obchodná inšpekcia upozorňuje, že má falošný preukaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje, že podvodníčka má falošný preukaz.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozorňuje Slovákov na ženu, ktorá sa vydáva za inšpektorku a preukazuje sa falošným preukazom. SOI na oficiálnom webe pripomína, že na kontroly chodia inšpektori vždy vo dvojici.

„Pokiaľ nie je vykonávaný kontrolný nákup, je každý inšpektor SOI povinný, pri začatí kontroly na mieste, preukázať sa služobným preukazom SOI, vykonať kontrolu, všetky skutočnosti, ktoré zistí pri kontrole, zapísať do inšpekčného záznamu, resp. protokolu,“ píše SOI.

Inšpekcia pripomína, že preukaz je v tmavohnedom koženom puzdre, so zlatým štátnym znakom a s názvom Slovenská obchodná inšpekcia. Súčasťou preukazu je fotografia inšpektora, podpis, číslo preukazu a oprávnenia inšpektora.

„V prípade, že má kontrolovaná osoba podozrenie, že ide o ‚falošného inšpektora‘, má možnosť obrátiť sa s otázkou (aj telefonicky) na inšpektorát SOI v príslušnom kraji alebo na Ústredný inšpektorát SOI v Bratislave,“ dodala SOI.

SOI
Zdroj: SOI
Domov
Zdieľať
Diskusia