Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent TASR
29. januára 2024, 11:11
Čas čítania 1:05

Pred stanicou mestskej polície v Bratislave zasahovala NAKA

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Údajne išlo o zásah proti skupine mestských policajtov v súvislosti s odťahovaním áut.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci pondelkovej akcie s krycím názvom Meskáč šesť obvinených osôb. Prípad realizuje v súčinnosti s vedením bratislavskej mestskej polície. Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

„Ide o trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa a prijímania úplatku. Počas akcie sme zadržali šesť obvinených osôb. Aktuálne s nimi vykonávame procesné úkony,“ priblížil hovorca. Ďalšie informácie zatiaľ nie je možné poskytnúť. Bratislavský primátor Matúš Vallo potvrdil, že boli obvinení šiesti mestskí policajti. „Služobne najmladší z obvinených nastúpil do mestskej polície v roku 2015. Najstarší tam pracuje od roku 1991,“ podotkol.

Nevyhnutná spolupráca s NAKA

Spolupráca s NAKA bola podľa jeho slov v tomto prípade nevyhnutná, keďže mestské a obecné polície nedisponujú možnosťami a právomocami, aby podobné prípady dokázali samy objasniť. Poukázal na to, že aj na základe tohto prípadu budú prispôsobené postupy pri používaní telových kamier. „Obchádzanie protokolu, ktorý definuje, v akých situáciách sú policajti povinní spustiť nahrávanie na telových kamerách, môže byť dôvodom na hĺbkovú kontrolu práce policajta, následne aj na vyvodenie pracovnoprávnych dôsledkov. Nezapínanie kamier v niektorých prípadoch môže byť považované aj za nepriamy dôkaz,“ zdôraznil.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Obracia sa aj na verejnosť, aby pri akýchkoľvek podozreniach zo zneužívania právomoci kontaktovala mestskú políciu. „V prípade udelenia blokovej pokuty sú vám policajti povinní vydať bloky o zaplatení v rovnakej nominálnej hodnote,“ doplnil Vallo.

Náčelník Mestskej polície Bratislava Miroslav Antal poznamenal, že informácie o možnom porušovaní zákona zobralo vedenie mestskej polície veľmi vážne a postavilo sa im čelom. „Národnej kriminálnej agentúre sme poskytli plnú súčinnosť od prvého podozrenia z možného zneužívania právomocí verejného činiteľa,“ uviedol. Zadržanie šiestich policajtov považuje za ďalší krok na ceste ku kvalitnej, fungujúcej a dôveryhodnej mestskej polícii.

Domov
Zdieľať
Diskusia