Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
4. februára 2024, 16:21
Čas čítania 0:49

Robert Fico chce ministrom zvyšovať platy. Mali by zarábať 1,5-násobne viac ako poslanci, tvrdí Taraba

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Fico tvrdí, že nie je fér, aby radový poslanec NR SR bez právnej a ekonomickej zodpovednosti mal podstatne vyššie odmeňovanie ako člen vlády.

Robert Fico nedávno povedal, že ministri majú nižšie odmeny ako poslanci či niektorí úradníci na ministerstvách. Vo videu naznačil, že ministrom sa pravdepodobne budú zvyšovať platy, informuje RTVS.

„Som pripravený riešiť aj neprijateľný stav, kedy osobne žiadam od členov vlády vysoké výkony, prijímanie vážnych rozhodnutí s osobnou zodpovednosťou, časté návštevy regiónov, kde si hradia všetky svoje výdavky. A na druhej strane máme rešpektovať skutočnosť, že radový poslanec NR SR bez právnej a ekonomickej zodpovednosti má podstatne vyššie odmeňovanie ako člen vlády,“ povedal Fico.

Téma diskusie

V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 sa o téme zvyšovania platov zhovárali poslankyňa Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ) a šéf envirorezortu Tomáš Taraba (SNS).

„Zmrazili platy učiteľom a všetkým zamestnancom štátnej správy, ale Robert Fico hovorí, že si chcú nadeliť a páni ministri nemajú dosť veľké platy,“ uviedla Remišová. Taraba uviedol, že platy zvýšia ministrom alebo ich v opačnom prípade znížia poslancom. Na záver dodal, že ministri by mali mať 1,5-násobne vyšší plat ako poslanci Národnej rady Slovenskej republiky.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Pán Fico, pokiaľ viem, povedal, že je absurdné, že tu pani Remišová ako poslankyňa alebo pán Pročko majú vyššie platy ako ministri. To znamená, že sú dve možnosti. Buď pani Remišová pôjde dole s platom, alebo pôjdu vyššie platy ministrom,“ povedal Taraba.

taraba
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia