Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. februára 2024, 16:27
Čas čítania 0:38

Psíka strelili do hlavy a zakopali v plytkom hrobe. Benny sa u veterinára zotavil a pustia ho do domácej starostlivosti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

O psíka sa starajú ochranári.

Ochranári z Únie práv zvierat informovali o 4-ročnom psíkovi, ktorého niekto strelil do hlavy a pochoval zaživa. Pes však strelu prežil a ochranári ho odniesli na veterinárnu kliniku, kde sa takmer úplne zotavil, informuje portál Brněnská drbna.

„Veterina nám oznámila, že Benny je v takej dobrej kondícii, že bude schopný ísť do domácej starostlivosti, čo je pre nás veľké prekvapenie. Bude aj naďalej v starostlivosti Únie práv zvierat. Zaistíme, aby mal všetku potrebnú starostlivosť," povedala Diana Šlechtová z Únie práv zvierat.

Podľa veterinárov bol pes v hrobe 2 až 3 dni. Polícia sa už prípadom zaoberá. Podľa čipu psík patrí majiteľke, ktorá je vraj závislá od drog.

„Niekto psa strelil do hlavy s jasným zámerom zabiť ho. Pravdepodobne v presvedčení, že je mŕtvy, sa ho rozhodol zakopať. Zrejme mu ani vo sne nenapadlo, že pes je len v bezvedomí a že krutú ranu osudu prežil, a preto sa ani nenamáhal zakopávať ho nejako hlboko. Táto nedbalosť psíkovi zachránila život,“ dodala Šlechtová.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia