Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
6. februára 2024 o 20:03
Čas čítania 0:26

Polícia upozorňuje na kolovanie falošných bankoviek. Takto ich rozpoznáš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ide o 10-eurové bankovky.

Banskobystrickí policajti varujú pred falošnou hotovosťou. V obehu zachytili falzifikáty 10-eurových bankoviek. Informovali o tom na sociálnej sieti Facebook.

Tieto falošné bankovky je možné zakúpiť na známych internetových trhoviskách. „Hoci ide o nekvalitné kópie eurobankoviek, ktoré sú označené, že ide o napodobeniny, pri troche nepozornosti je možné nechať sa nachytať,“ varuje polícia.

Policajti ďalej uviedli, že vďaka špeciálnej technológii tlače sa dá ľahko rozpoznať, či ide o falzifikát. „Keď sa pozriete na bankovku proti svetlu, objaví sa vodoznak s portrétom a ochranný prúžok,“ napísali v príspevku. Keď totiž nakloníš pravú bankovku, v striebristom prúžku by sa mal objaviť portrét Európy a smaragdové číslo, ktoré vytvára svetelný efekt a pohybuje sa nahor a nadol.

Domov
Zdieľať
Diskusia