Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. februára 2024, 19:49
Čas čítania 0:47

VIDEO: Pri obrovskom výbuchu továrne v Indii zomrelo najmenej 8 ľudí. Na mieste zasahovalo 70 sanitiek, hasiči a armádne vrtuľníky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Výbuch poškodil aj okolité budovy.

Najmenej osem ľudí zahynulo a ďalších 80 utrpelo zranenia v utorok pri explózii v továrni na výrobu zábavnej pyrotechniky v indickom štáte Madhjapradéš.

Podľa predstaviteľa miestnej polície sa počet obetí v meste Harda v strednej časti Indie ešte zrejme zvýši, pričom príčina výbuchu nebola bezprostredne známa. Na miesto bolo vyslaných najmenej 70 sanitiek, hasiči i armádne vrtuľníky.

Pracovalo tam 200 až 300 ľudí

Indický premiér Naréndra Módí po nešťastí uviedol, že je zarmútený správami o obetiach. Dodal, že vláda pošle rodinám obetí ako kompenzáciu 2 400 dolárov a 600 dolárov zraneným. Miestny predstaviteľ priblížil, že mohutný výbuch poškodil najmenej desať budov. Podľa jeho slov pracovalo vo fabrike 200 až 300 pracovníkov, pričom nevedel určiť, koľko z nich tam bolo v čase výbuchu.

Indický denník The Times of India s odvolaním sa na výpoveď policajta napísal, že ľudia zomierali aj v tlačenici počas úteku pred plameňmi. Výbuchy v indických továrňach na výrobu zábavnej pyrotechniky nie sú výnimočné, keďže mnohé z nich nespĺňajú bezpečnostné normy a často fungujú bez povolenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia