Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
10. februára 2024 o 16:40
Čas čítania 0:29

Vďaka Slovensko.digital požiadaš o voličský preukaz na prezidentské voľby za menej ako minútu. Zostáva už len pár týždňov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hlasovať na území Slovenska je možné jedine osobne.

Ak sa Slováci nebudú nachádzať počas prezidentských volieb v mieste svojho trvalého bydliska, môžu si jednoducho vytvoriť žiadosť o hlasovací preukaz vďaka platforme Slovensko.digital.

Treba vyplniť osobné údaje ako meno, priezvisko, rodné číslo, trvalú adresu a takisto adresu, kde vám má miestny úrad poslať hlasovací preukaz. Platforma sama vygeneruje text mailu a konkrétnu mailovú adresu, kde treba žiadosť poslať.

Samotný mail tak stačí už len skopírovať do tela správy a odoslať na správnu adresu, ktorú vďaka platforme nemusia Slováci prácne hľadať na stránkach mesta. Žiadosť musia následne sami odoslať emailom do 4. marca 2024. 

Voľby prezidenta sa na Slovensku budú konať 23. marca. Prípadné druhé kolo volieb stanovila vláda na 6. apríla 2024. Slováci môžu hlasovať za svojho prezidentského kandidáta jedine osobne na území Slovenska.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia