Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
19. februára 2024, 9:42
Čas čítania 0:31

Podvodníci to opäť skúšajú na Slovákov. Tentoraz ohrozujú používateľov aplikácie Vinted

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodníci svojim potenciálnym obetiam dokonca telefonujú.

Predajcovia a zákazníci aplikácie Vinted by si mali dávať pozor. Podvodníci začali hromadne rozposielať SMS, ktorých obsahom je 5-miestny kód a link na webový prehliadač, upozornil na to redaktor TV Joj Juraj Hajdin na svojom Facebooku.

„Skupinka potmehúdov sa pokúša prelomiť účty. Prídu vám SMS s kódom, ktorý ste si nevyžiadali. Následne vám budú telefonovať zo zahraničného čísla, kde vás automat bude žiadať o zadanie bezpečnostného kódu,“ napísal v statuse.

Ľudia v komentároch priznali, že sa takmer dali oklamať. Podvodníci to skúšajú aj cez aplikácie Whatsapp a Messenger. „Vyzývam všetkých ľudí, aby sa nedali oklamať. Viem o tom svoje, tiež som si pred dvoma dňami našla falošnú SMS s kódom a zmeškaný hovor od výrobcu webu Whatsapp. Po otvorení (linku, pozn. redakcie) išlo skutočne o falošný web,“ napísala Dominika do komentára. 

Domov
Zdieľať
Diskusia