Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
6. marca 2024 o 15:36
Čas čítania 0:28

Na Slovensku končí 56-ročná firma. Na východe zamestnávala 100 ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firma má vysoké dlhy a musela vyhlásiť bankrot.

Na Slovensku končí firma na výrobu radiátorov Korad Radiators. Spoločnosť, ktorá zamestnáva viac ako 100 ľudí, definitívne skrachovala. Radiátory dodávala do 15 krajín, informuje portál Z Regiónu.sk.

Firma Korad Radiators, ktorá na Slovensku funguje 56 rokov, vyhlásila bankrot po tom, čo sa jej nepodarilo zbaviť sa svojich vysokých dlhov. V roku 2020 bola spoločnosť v strate 2,27 milióna eur. Podľa portálu Košice Dnes je problémom to, že firma dlhodobo nedodržiavala záväzok a nedodala plechy v hodnote viac ako 4 milióny eur. 

Napriek pokusom o záchranu v lete 2023 sa firme nepodarilo z dlhov dostať. Portál Finstat uvádza, že spoločnosť dlhuje Sociálnej poisťovni viac ako 320-tisíc eur, 22-tisíc eur dlhuje finančnej správe a 20-tisícové dlhy má aj voči zdravotným poisťovniam.

radiator, kurenie
Zdroj: PxHere
Domov
Zdieľať
Diskusia