Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
19. marca 2024, 14:24
Čas čítania 0:42

Pobehujúceho medveďa v Liptovskom Mikuláši si všimla aj britská BBC. V príspevku píše o nedávnych útokoch na Slovensku

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

BBC v článku píše o medveďovi, ktorý pobehoval po uliciach Liptovského Mikuláša, ale aj o nedávnom incidente v Nízkych Tatrách.

Medveďa, ktorý pobehoval po Liptovskom Mikuláši, si všimla aj britská televízna a rozhlasová verejnoprávna spoločnosť BBC. V článku spomínajú aj incident z predošlých dní, keď medveď prenasledoval 31-ročnú Bielorusku v Nízkych Tatrách. Tá následne spadla a zomrela.

Okrem iného sa venujú aj poslancom koalície, ktorí žiadajú voľnejšiu ochranu medveďov a ich reguláciu lovom. Spomínajú aj to, že ministerstvo životného prostredia chce predložiť Rade EÚ návrh na odstránenie medveďov zo zoznamu chránených druhov. Podľa vedcov však nedošlo k žiadnej populačnej explózii a ich počet je stabilný už niekoľko rokov. 

Na výskyt medveďa v uliciach mesta upozornili v nedeľu okolo obeda obyvatelia Liptovského Mikuláša na sociálnej sieti. Zverejnili aj video a fotografie. Zviera videli na nábreží aj v okolí nákupného centra. Na mieste zasahovali hasiči, polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého aj Slovenský poľovnícky zväz.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR uviedlo, že na základe volania na tiesňovú linku muselo vyslať dve ambulancie RZP do centra mesta, kde sa medveď pohybuje. Informovali aj o dvoch ľahko zranených osobách, pričom jedna z nich je zranená pre stret s medveďom.

medveď liptovský mikuláš
Zdroj: Facebook/Martin Daniš
Domov
Zdieľať
Diskusia