Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
30. marca 2024, 8:20
Čas čítania 0:39

Donald Tusk: Sme v období pred vojnou, nezveličujem

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tusk vo svojich vyjadreniach uviedol aj to, že ruský prezident Vladimir Putin bez akýchkoľvek dôkazov viní Ukrajinu z útokov na koncertnú halu na predmestí Moskvy a pociťuje potrebu zdôvodniť útoky na civilné ciele na Ukrajine.

Poľský premiér Donald Tusk pre európske médiá povedal, že Európa znova vstúpila do predvojnového obdobia. Tiež upozornil na význam spoločnej obrany. 

Vojna už nie je pojmom z minulosti

„Nechcem nikoho vystrašiť, no vojna už nie je pojmom z minulosti,“ povedal Tusk pre európske médiá. „Je skutočná a začala sa pred viac než dvoma rokmi,“ povedal. Poľský premiér podľa svojich slov pozoruje zmenu myslenia v Európe. Nikto už viac nespochybňuje potrebu spoločnej obrany.


Ruský prezident Vladimir Putin podľa neho bez akýchkoľvek dôkazov viní Ukrajinu z útokov na koncertnú halu na predmestí Moskvy a pociťuje potrebu zdôvodniť útoky na civilné ciele na Ukrajine, ktorých násilie narastá. Takisto pripomenul, že Rusko počas uplynulého týždňa po prvý raz za denného svetla zaútočilo na Kyjev hypersonickými strelami.

27. marca 2024, 18:50 Čas čítania 0:31 Poľsko načrtlo možný scenár prvých dní vojny NATO s Ruskom. Za pár dní by Aliancia zhromaždila obrovské vojská Poľsko načrtlo možný scenár prvých dní vojny NATO s Ruskom. Za pár dní by Aliancia zhromaždila obrovské vojská

Poľský premiér ďalej povedal, že Európa – bez ohľadu na výsledok amerických prezidentských volieb – bude pre Washington atraktívnejším partnerom, ak sa stane vojensky viac sebestačnou, píše denník The Guardian. Tiež žiadal urýchlenú pomoc pre Kyjev a povedal, že najbližšie dva roky vojny môžu o všetkom rozhodnúť.

Donald Tusk
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia