Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
1. apríla 2024, 18:19
Čas čítania 0:27

V Európe zaznamenali extrémne množstvo saharského prachu. Slováci sa musia v najbližších dňoch pripraviť na nepríjemnosť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vzduch sa však už čoskoro vyčistí.

Saharský prach už niekoľko dní trápi Európanov. Medzi najviac zasiahnutými krajinami je Taliansko a Francúzsko. Najviac prachu však evidujú vo Švajčiarsku, kde namerali až neuveriteľných 180-tisíc ton, informuje portál iMeteo.

Odborník Roman Brogli zo spoločnosti SRF Meteo ozrejmil, že veľké množstvo prachu sa nachádza aj nad strednou Európou. V susednej Českej republike museli vyhlásiť smogovú situáciu.

Množstvo saharského prachu dnes dosiahne maximum. Studený front, ktorý začne prúdiť nad Európou, prinesie zrážky. Tie spôsobia, že prach spadne na zem a ovzdušie sa po niekoľkých dňoch konečne vyčistí.

Slováci sa teda musia pripraviť na to, že si v utorok 2. apríla nájdu špinavé autá, balkóny a okná. Mnohým obyvateľom sa po vyčistení vzduchu začne lepšie dýchať.

saharský prach
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia