Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
14. apríla 2024, 14:10
Čas čítania 0:47

Bitcoin zaznamenal najprudší pokles za viac ako rok. Môže za to útok Iránu na Izrael

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Okrem bitcoinu sa oslabili aj ďalšie kryptomeny, ako ethereum či solana.

Bitcoin sa oslabil takmer o 8 % a zaznamenal najprudší pokles za viac ako 1 rok. Dôvodom bol útok Iránu na Izrael. Eskalácia geopolitického napätia na Blízkom východe totiž znížila rizikový apetít investorov, čo je varovaním pre globálne trhy.


Cena bitcoinu v sobotu 13. apríla padla o 7,9 % na 61 842 USD (58 056,70 eura). To bol jeho najprudší pokles od marca 2023. Najväčšia a najznámejšia kryptomena neskôr vymazala časť strát a v nedeľu okolo 10.30 h sa obchodovala s mínusom 3,7 % (v priebehu 24 hodín) po 64 804,65 USD. Bitcoin sa 14. marca dostal až na rekordných 73 794 USD, odvtedy už stratil vyše 16 %.

Oslabili sa aj ďalšie kryptomeny 

Oslabili sa aj ďalšie kryptomeny, ako ethereum či solana. Ethereum sa v nedeľu predpoludním predávalo so stratou viac ako 5 % po 3094,07 USD, keď v sobotu jeho cena padla až na 2 930 USD.


Irán v noci na nedeľu v odvete za úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku zaútočil dronmi a raketami na Izrael. Konflikt v regióne tak eskaloval a dostal sa do novej nebezpečnej fázy. S kryptomenami sa obchoduje aj počas víkendov, čo dáva investorom signál, aká bude nálada na tradičných trhoch, keď sa v pondelok opäť otvoria.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia