Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
21. apríla 2024, 19:29
Čas čítania 0:36

Zelenskyj cíti šancu na víťazstvo Ukrajiny. V boji by im mali pomôcť kľúčové zbraňové systémy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

USA schválili v sobotu balík v hodnote takmer 61 miliárd dolárov (57,3 miliardy eur).

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj cíti po schválení novej pomoci USA pre jeho krajinu „šancu na víťazstvo“ proti Rusku. Uviedol to v nedeľu pre americkú televíziu NBC.


„Myslím si, že táto podpora skutočne posilní ozbrojené sily Ukrajiny. A budeme mať šancu na víťazstvo, ak Ukrajina naozaj dostane zbrane, ktoré tak veľmi potrebujeme. Niektoré naozaj kľúčové zbraňové systémy, ktoré sa ťažko získavajú. Veľmi si to vážim,“ vyhlásil ukrajinský prezident.


Americká Snemovňa reprezentantov schválila v sobotu balík pomoci pre Ukrajinu vo výške takmer 61 miliárd dolárov (57,3 miliardy eur). Návrh týkajúci sa Ukrajiny a ďalších štátov v jej okolí zahŕňa 23 miliárd dolárov na doplnenie amerických zbraní, zásob a vybavenia.

Vyše 11 miliárd vyčleňuje na financovanie konkrétnych vojenských operácií USA v regióne a takmer 14 miliárd na pomoc Ukrajine pri nákupe moderných zbraňových systémov a ďalšieho vojenského vybavenia.


Návrh poslali Senátu, kde je schválenie v najbližších dňoch takmer isté. Prezident Joe Biden prisľúbil, že ho okamžite podpíše.

Volodymyr Zelenskyj
Zdroj: TASR/Tlačová kancelária ukrajinského prezidenta prostredníctvom agentúry AP
Domov
Zdieľať
Diskusia