Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
dnes 26. apríla 2024, 13:44
Čas čítania 0:54

Dobrá správa pre Slovákov, ktorí majú záujem o kúpu nehnuteľnosti: Dve banky zlacnili hypotéky. Nastane oživenie trhu?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Začiatok roka priniesol nečakanú zmenu. Dve banky znížili úrokové sadzby.

Dve banky znižujú úrokové sadzby, na hypotéky, ide o mBank a UniCredit Bank. V prípade mBank, nastala zmena pri úroku na hypotéke s ročnou fixáciou, informuje hnonline.sk

Sadzba sa zvýšila z 5,74 percenta na 5,94 percenta. Klienti majú po novom možnosť zvoliť si pevnú sadzbu úroku na 3 alebo 5 rokov. Pri hypotékach do 80 percent ceny nehnuteľností budú klienti znášať 4,49-percentný úrok na 3 roky a na 5 rokov 4,59-percentný úrok. 

Pri hypotékach nad 80 percent to bude pri trojročnej fixácii 4,69 percenta, pri päťročnej až 4,79 percenta. Experti avizujú, že mBank mala najvyššie úrokové sadzby a ich znížením môže pokúsiť toto číslo o čosi navýšiť. Zmeny v cenníkoch nastali aj v UniCredit Bank. Platnosť nadobudli vo štvrtok 25. apríla. 

„V rámci pravidelného prehodnocovania sme od dnešného dňa mierne znížili päťročnú fixáciu o 0,1 percentuálneho bodu na 4,19 percenta. Zjednotili sme tak výšku sadzby pri trojročnej, štvorročnej a päťročnej fixácii,“ okomentovala kozmetickú úpravu hovorkyňa „červeného hráča“ Zuzana Ďuďáková.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Inštitúcia s nemeckým pozadím na konci februára udávala na našom trhu asi jednopercentný podiel. Pre porovnanie, talianska inštitúcia zaviedla takmer šesťpercentný podiel. Časť finančných analytikov preto neočakáva oživenie trhu. 

„Nemyslím si, že tieto kroky ovplyvnia dianie na trhu. Napríklad mBank sa po znížení úrokov len
priblížila súčasným priemerným ponukám ostatných bánk. Väčšina menších hráčov ich má aj po tejto zmene nižšie alebo veľmi podobné,“ vyjadrila sa riaditeľka pre úvery spoločnosti
FinGO.sk Eva Šablová.

Ďalšou exkluzívnou lokalitou je prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower.
Ďalšou exkluzívnou lokalitou je prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower. Zdroj: JTRE
Domov
Zdieľať
Diskusia