Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
29. apríla 2024, 10:04
Čas čítania 0:34

Fínsky poslanec začal strieľať pred nočným klubom v Helsinkách. Polícia sa už prípadom zaoberá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Poslanca parlamentu zadržali pre streľbu pri nočnom klube.

Krajne pravicový poslanec fínskeho parlamentu je podozrivý zo streľby pred nočným klubom v hlavnom meste Helsinki. „Jeden z poslancov našej strany bol zapletený do incidentu v Helsinkách,“ napísal na platforme X tajomník populistickej strany Fíni Harri Vuorenpaa.

Priebeh incidentu je podľa neho doposiaľ nejasný a polícia ho vyšetruje, kým strana čaká na ďalšie informácie. Noviny Seiska uviedli, že dvaja poslanci fínskeho parlamentu boli v noci na sobotu v nočnom klube Ihku v Helsinkách. Jeden z nich vraj pri odchode vystrelil zo zbrane.

Niekoľko ďalších fínskych médií uviedlo, že pre podozrenia z násilia a trestného činu so strelnou zbraňou zadržali poslanca fínskeho parlamentu za stranu Fíni Tima Vornanena.
Líderka strany a fínska ministerka financií Riikka Purrová pre fínsky verejnoprávny rozhlas Yle uviedla, že ak sa podozrenia potvrdia, pôjde o závažný incident s veľmi vážnymi dôsledkami. Vornanen je policajtom a vo voľnom čase sa rád venuje poľovníctvu.

klub
Zdroj: Unsplash/Long Truong
Domov
Zdieľať
Diskusia