Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
30. apríla 2024, 11:32
Čas čítania 0:28

Ivan Korčok v eurovoľbách podporil strany PS, KDH, SaS a Demokratov. Voličov vyzval, aby dali hlas ženám na kandidátkach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Postoje, ktoré prezentuje vláda Roberta Fica voči Európskej únii, považuje Korčok za „bizarné, nebezpečné a v rozpore s národno-štátnymi záujmami“.

Ivan Korčok počas tlačového brífingu vyjadril podporu viacerým politickým stranám vo voľbách do Európskeho parlamentu. Podporil strany Progresívne Slovensko, KDH, SaS aj Demokratov.

Spomenuté strany Korčoka podporili aj v jeho kandidatúre na prezidenta. Korčok uvádza, že strany majú jeho podporu preto, lebo majú jasno v tom, že Slovensko patrí do Európskej únie a nespochybňujú to.

Postoje, ktoré prezentuje vláda Roberta Fica voči Európskej únii, považuje Korčok za „bizarné, nebezpečné a v rozpore s národno-štátnymi záujmami“. Vládu vyzval, aby vymenovala aspoň jeden dôvod, prečo je členstvo Slovenska v Európskej únii dôležité.

Zároveň vyzval vládnu koalíciu, aby jasne vysvetlila rétoriku „zahraničnej suverenity“ a aby presne pomenovala, čo konkrétne treba zmeniť na EÚ, keďže často skloňuje výrazy znevažujúce úniu a Brusel.

Ivan Korčok.
Ivan Korčok. Zdroj: Facebook (Ivan Korčok)
Domov
Zdieľať
Diskusia