Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. apríla 2024, 16:03
Čas čítania 0:42

PRIESKUM: Voľby by opäť vyhral Smer s tesným náskokom pred PS. Matovič aj Danko by sa v parlamente udržali len tesne (+ graf)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prieskum agentúry AKO pre televíziu Joj 24 sa realizoval od 9. do 16. apríla na vzorke 1000 respondentov.

Voľby do Národnej rady SR by v apríli vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,2 percenta hlasov. Druhé by skončilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) s podporou 20,1 percenta voličov. Po ňom by nasledovala strana Hlas-SD so ziskom 16,5 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre televíziu Joj 24.


Do parlamentu by sa dostalo aj KDH (7,9 percenta) a SaS (6,5 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by prekročila aj SNS (5,1 percenta).


Pred bránami parlamentu by zostala koalícia hnutie Slovensko (bývalé OĽANO), Za ľudí a Kresťanská únia. Získala by 5,2 percenta hlasov, no ako koalícia troch strán by na postup potrebovala aspoň sedem percent.


Do parlamentu by sa nedostali ani Aliancia (4,9 percenta), Republika (4,9 percenta), Demokrati (3,3 percenta) či Sme rodina (2,3 percenta). Zisk ostatných strán a hnutí by skončil pod jedným percentom.


Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 41 kresiel, PS 39 a Hlas-SD 32. S 15 poslancami by v NR SR bolo KDH, SaS s 13 poslancami. SNS by mala desať kresiel.
Prieskum sa realizoval od 9. do 16. apríla na vzorke 1000 respondentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia