Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
3. mája 2024 o 9:13
Čas čítania 0:46

Na viacerých školách v Bratislave nahlásil neznámy páchateľ bomby, študentov museli v daždi evakuovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Na viacerých školách v Bratislave nahlásil neznámy páchateľ bomby, študentov museli v daždi evakuovať
Zdroj: Čitateľ Refresheru

Žiakov niektorých základných škôl museli údajne ukryť aj do okolitých panelákov.

Policajti krajského riaditeľstva PZ v Bratislave preverovali oznámenia o údajnom uložení výbušnín v priestoroch viacerých škôl na území Bratislavy. Podľa našich informácií boli medzi školami, ktoré evakuovali, aj ZŠ Dubová 1, ZŠ na Drotárskej, ZŠ Ostredková aj ZŠ Černyševského 8. 

Predseda regionálneho združenia bratislavských mestských častí a starosta Ružinova Martin Chren spresnil, že výhražný e-mail dostalo viac ako 26 bratislavských škôl. „Skoro ráno sme sa dozvedeli, že niekoľko ružinovských základných škôl dostalo bombovú vyhrážku prostredníctvom e-mailu. Čoskoro sme sa dozvedeli, že najmenej 26 škôl v celej Bratislave dostalo presne rovnakú vyhrážku,“ uviedol Chren. 


Mestské časti v tejto súvislosti podľa neho spolupracujú s Policajným zborom, ktorý školy priebežne kontroluje. Hrozbu vyhodnotil ako nízku. „Vyučovanie by v týchto chvíľach malo pokračovať,“ doplnil Chren.

Takto vyzerala evakuácia na ZŠ Drotárska v Starom meste.
Takto vyzerala evakuácia na ZŠ Drotárska v Starom meste. Zdroj: Čitateľ Refresheru Michal

Na základnej škole na Ostredkovej podľa našich informácií výhražné emaily prerušili 2. vyučovaciu hodinu. Učitelia na krátku chvíľu od žiakov odišli. Keď sa vrátili, vyzývali žiakov na pokoj a oboznámili ich so situáciou. Žiaci sa mali ozvať rodičom. Polícia školu prehľadávala, no údajne nič nenašla.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Žiakov niektorých základných škôl museli údajne ukryť aj do okolitých panelákov. Podľa našich zdrojov boli okolité obchody v blízkosti niektorých škôl plné žiakov, rovnako ako MHD spojenia.  

Domov
Zdieľať
Diskusia