Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. mája 2024 o 7:22
Čas čítania 0:58

Na obľúbenej Ibize si už alkohol v noci nekúpiš. Zavádzajú viaceré reštrikcie, turisti si musia dať pozor na vysoké pokuty

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Baleárske ostrovy zakázali nočný predaj alkoholu v miestach s nadmerným turizmom.

Regionálna vláda zakázala nočný predaj alkoholu a sprísnila jeho konzumáciu na turisticky najviac vyhľadávaných miestach na španielskych ostrovoch Malorka a Ibiza. 

Nové opatrenia sú súčasťou úsilia obmedziť nadmerné množstvo turistov. Týkajú sa oblastí Llucmajor, Palma a Calviá na Malorke a Sant Antoni de Portmany na Ibize. Úrady na týchto miestach zakázali predaj alkoholu v čase od 21.30 h do 08.00 h.

Pre tieto oblasti platí aj zákaz plavby párty lodí vo vzdialenosti menšej ako jedna námorná míľa (1 852 m) od pevniny. Turisti nemôžu v týchto oblastiach z lodí vystupovať ani na ne nastupovať, skonštatoval denník Majorca Daily Bulletin.

Nová vyhláška baleárskej vlády rozširuje už existujúci zákon z roku 2020, ktorý zakázal happy hours (znížené ceny alkoholu v baroch v určitých časoch), organizované hromadné navštevovanie barov, ponuku dvoch alkoholických nápojov za cenu jedného, predaj alkoholu v obchodoch medzi 21.30 a 08.00 h a propagáciu párty lodí na určitých miestach.

Turistom hrozia vysoké pokuty

Vláda už predtým varovala turistov, že budú pokutovaní za nevhodné správanie. Za pitie alkoholu na verejnosti, na ktorom sa podieľa veľký dav ľudí a ktoré narúša spolužitie a pokoj, hrozí pokuta vo výške 750 až 1 500 eur. V prípade vážneho porušenia zákazu môže byť pokuta navýšená až na 3 000 eur, informuje internetová stránka Canarian Weekly.

19. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 6:14 V Čiernej Hore sme zažili najkrajšiu dovolenku v živote. Minuli sme skoro 2-tisíc eur V Čiernej Hore sme zažili najkrajšiu dovolenku v živote. Minuli sme skoro 2-tisíc eur

Starosta mesta Palma de Mallorca Jaime Martínez uviedol, že jedným z jeho cieľov je napraviť necivilné správanie. Opatrenia budú platiť iba do 31. decembra 2027. Vláda vyjadrila presvedčenie, že neskôr už nebudú potrebné.

ibiza, spanielsko
Zdroj: Unsplash/Sebastian Coman Travel
Domov
Zdieľať
Diskusia