Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
16. mája 2024 o 7:07
Čas čítania 0:26

Finančná správa vracia miliónové preplatky na daniach. Tieto skupiny ľudí si prilepšia o stovky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finančná správa vybavila viac ako 455-tisíc žiadostí.

Finančná správa v máji vyplatila daňové preplatky v sume 635 milióna eur. V uplynulých dňoch vybavila viac ako 455-tisíc žiadostí a splnila tak zákonom stanovenú lehotu na vrátenie finančných prostriedkov.

„Z tejto sumy predstavoval 195,4 milióna eur vyplatený daňový bonus na dieťa, 2,1 milióna eur tvoril daňový bonus na zaplatené úroky a 437,9 milióna eur preplatky na dani,“ informuje na webe.

Preplatok vzniká vtedy, pokiaľ platené preddavky na daň počas roka boli vyššie ako daňová povinnosť vypočítaná a vyrubená podaním daňového priznania. Preplatky môžu mať  študenti, dôchodcovia či daňové subjekty, ktoré boli nezamestnané alebo poberali materské príspevky. „U fyzických osôb tiež môže preplatok vzniknúť uplatnením rôznych nezdaniteľných častí či daňových bonusov,“ informujú.

Finančná správa
Zdroj: TASR, Unsplash
Domov
Zdieľať
Diskusia