Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
19. mája 2024 o 12:00
Čas čítania 0:54

Šéf SNS Danko: Nech je Šimečka rád, že som mu nedal facku, keď som sa dozvedel, že na Fica strieľali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Ja sa obávam, kedy vyletí ďalší výstrel, kedy prídu ďalšie nepokoje,“ reagoval predseda KDH Milan Majerský.

Andrej Danko emotívne vystúpil v nedeľnej diskusii. „Nech je Šimečka rád, že som mu nedal facku,“ uviedol predseda SNS Andrej Danko v relácii TA3 V politike. Opozičným poslancom odkázal, že by ich „vyplieskal“. V prejave uviedol, že by roztrhal každého, kto prispel k atentátu na premiéra Roberta Fica. Danko tak opisoval svoje emócie krátko po tom, čo sa dozvedel, že na predsedu vlády v stredu v Handlovej strieľali. 

Jeho slová odzneli v situácii, keď od mnohých politikov zaznievajú odkazy na nutnosť zmieru v spoločnosti, ktorej nositeľmi by mali byť vrcholoví predstavitelia štátu.

„Ja sa obávam, kedy vyletí ďalší výstrel, kedy prídu ďalšie nepokoje,“ reagoval predseda KDH Milan Majerský. Podľa neho by politici nemali prejavovať silné emócie a mali by prispievať k zmiereniu spoločnosti, nie k jej radikalizácii.

19. mája 2024 o 11:24 Čas čítania 1:03 AKTUÁLNE: Okrúhly stôl s predsedami koalície i opozície zrejme nebude, oznámil Peter Pellegrini AKTUÁLNE: Okrúhly stôl s predsedami koalície i opozície zrejme nebude, oznámil Peter Pellegrini

Andrej Danko povedal, že je rád, že novozvolený prezident Peter Pellegrini „cúvol od okrúhleho stola“, ktorý zvolával spoločne s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Na spoločnom stretnutí sa mali spojiť lídri koaličných aj opozičných strán a hovoriť o zmieri v spoločnosti.

Andrej Danko zároveň v relácii opakovane tvrdil, že mu prekáža spôsob, akým médiá dlhodobo informujú o vládnej koalícii. Viackrát zopakoval, že satirická stránka Zomri je podľa neho problém a už jej názov vzbudzuje nenávisť. Naznačil, že koalícia má v pláne proti médiám zakročiť reguláciou a novými pravidlami. Dodal, že v posledných mesiacoch pracovali na zákone, ktorý by mal priniesť zmeny.

Andrej Danko , TA3 , Majerský
Zdroj: TA3 (V Politike)
Domov
Zdieľať
Diskusia