Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
22. mája 2024 o 9:16
Čas čítania 0:38

Vláda na východe Slovenska plánuje vystavať 70-kilometrový úsek. Napojený bude na D1

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rezort zverejnil detaily plánovanej výstavby.

Minister dopravy Jozef Ráž v máji tohto roku informoval o plánovaní výstavby novej diaľnice na východe Slovenska. Rezort nedávno spresnil, o aký úsek má ísť a aká bude jeho dĺžka. Výstavbu plánuje štát financovať aj z eurofondov, uvádza Úrad vlády SR na sociálnej sieti.

Diaľnica má rozšíriť už existujúcu D1, ktorá prechádza Zemplínom. Výstavba diaľnice bude prechádzať úsekom od Košíc až po Ukrajinu. Projekt ministerstvo plánovalo zrealizovať už dlhšie, no zdá sa, že vojenský konflikt urýchlil začiatok prác.

Doposiaľ nie je úplne jasné, či diaľnica pôjde na sever alebo juh od Michaloviec cez Košický a Prešovský kraj až po hranice s Ukrajinou. Bodom napojenia by podľa plánu mal byť hraničný priechod Užhorod – Vyšné Nemecké.

Ministerstvo dopravy zvažuje z ôsmich variantov plánu výstavby nového úseku diaľnice. „Vláda ministerstvo zaviazala, aby do leta vybrali dva najvhodnejšie. Výstavbu urýchli aj nový zákon o strategických investíciách,“ informuje ďalej Úrad vlády SR. Vláda predpokladá, že výstavba nového 70-kilometrového diaľničného úseku bude stáť zhruba jednu miliardu eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia