Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
25. mája 2024 o 9:51
Čas čítania 0:36

V slovenskej obci nevedia, kto je ich novým starostom. Pripravujú už štvrté voľby a obviňujú sa z podvodov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V obci už dvakrát vyhlásili voľby za neplatné.

Dedina Nechválova Polianka na východe Slovenska má dvoch starostov. Problémom sú voľby, ktoré si už v obci zopakovali trikrát. Prvé skončili remízou a druhé a tretie vyhlásili za neplatné. Kandidáti sa navzájom obviňujú z podvodu, informujú Noviny.sk

Nechválova Polianka má iba 52 obyvateľov, pred voľbami si však vraj trvalý pobyt prihlásilo kritický počet osôb zodpovedajúci rozdielu získaných hlasov. „Keby sme išli dom od domu, máme 52 obyvateľov. Sú voľby a naraz počítam... stodesať voličov, skadiaľ?“ pýta sa obyvateľka obce. 

Prvé komunálne voľby prebehli pred dvomi rokmi, no v Nechválovej Polianke plánujú v októbri 2024 už štvrté. Všetci predpokladajú, že dopadnú rovnako, a ministerstvo vnútra preto hovorí o novelizácii zákona. 

Obyvateľka obce tvrdí, že voliť by mali ísť len tí, ktorí v obci dlhodobo žijú. „Sú to osoby prihlásené účelovo. A keď bude štvrté kolo volieb, tí ľudia tu budú voliť aj na štvrté, aj na ďalšie kolo a toto zákon nerieši,“ dodala.

vúc
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia