Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. mája 2024 o 17:14
Čas čítania 0:27

Poistenie bude výrazne drahšie. Ceny sa môžu zvýšiť až dvojnásobne, varujú nemecké poisťovne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Škody, ktoré spôsobili extrémne výkyvy počasia za posledných 20 rokov, sú prejavom a výsledkom klimatickej zmeny.

Nemecké združenie poisťovní (Gesamtverband der Deutschen Versicherungswirtschaft, GDV) v pondelok varovalo, že bez zavedenia potrebných opatrení sa náklady na poistenie v súvislosti s rastúcim počtom extrémnych poveternostných udalostí pravdepodobne výrazne zvýšia.


„Ak neprijmeme preventívne opatrenia a nebudeme plánovať, rekonštruovať a stavať spôsobom prispôsobeným klimatickým podmienkam, potom sa napríklad poistné za poistenie obytných budov v nasledujúcich desiatich rokoch zdvojnásobí,“ uviedol v pondelok Jörg Asmussen, výkonný riaditeľ GDV.


Nárast škôd spôsobených prírodnými rizikami za posledných 20 rokov je prejavom a výsledkom klimatickej zmeny, ktorú spôsobil človek, dodal. Boj proti tomuto trendu si podľa neho vyžaduje komplexný prístup. Ten zahŕňa prevenciu pri novej výstavbe a rekonštrukciách, ako aj rozdelenie rizika medzi súkromnú sféru a štát, zdôraznil Asmussen.

klimaticka zmena, pocasie, vietor
Zdroj: PxHere
Domov
Zdieľať
Diskusia