Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
31. mája 2024 o 20:37
Čas čítania 0:33

Starostovi obce na východe hrozí väzenie, počas jazdy porušil predpisy. Situácia mnohých šokovala

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Starosta obce na východe Slovenska porušil predpisy a za volant si sadol opitý.

  • Starostu obce Štefanovce v Prešovskom kraji zastavili policajti pri bežnej cestnej kontrole  a nafúkal viac ako 1,2 promile.
  • Momentálne sedí za mrežami cely predbežného zadržania a hrozí mu väzenie, informujú Noviny.sk

Prečo je to dôležité: Mnoho vodičov si sadne za volant po tom, čo pili alkohol. Neohrozujú len svoje zdravie, ale aj zdravie iných účastníkov cestnej premávky. Na Slovensku sa policajti dennodenne stretávajú s podobnými problémami a neraz sa končia dané situácie tragicky. 

Citát: „Vykonanou dychovou skúškou bolo preukázané, že vodič jazdil pod vplyvom alkoholu, nafúkal viac ako 1,2 promile,“ uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Širší kontext: Starosta obce išiel podľa slov svojho otca nakúpiť na blížiaci sa Deň detí a situáciu okomentoval ako „zbytočný problém“. Policajti obvinili 45-ročného muža z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Mnoho občanov správa šokovala a pre iných to vôbec nebola prekvapujúca informácia. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia